*** Φαίνεται να σκέφτεται τον Γαλανόπουλο για την Μόσχα ο Χιμένεθ. Εκεί για όπου επίσης φαίνεται να σκέφτεται πολλά διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.
*** Τώρα πόσα και ποια θα είναι αυτά, θα το δούμε. Πάντως είμαι προετοιμασμένος να δω κι επιλογές που τα ερωτηματικά για το πρώτο ματς και τις επιλογές του πάγκου, θα τα κάνουν ακόμη πιο έντονα.
*** Δηλαδή είμαι προετοιμασμένος να δώ και έναν και ίσως και δύο παίκτες που ήταν εκτός αποστολής στο πρώτο ματς, να ξεκινούν βασικοί.
*** Ωστόσο θέλω να σταθώ στον Γαλανόπουλο. Τον μοναδικό παίκτη από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ την τελευταία τετραετία, για τον οποίο έχουν προκύψει προσδοκίες σημαντικές. Και δικαιολογημένα.
*** Γιατί ο Γαλανόπουλος έχει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για την θέση του. Και χαρακτηριστικά που γενικά λείπουν από τα άλλα κεντρικά χαφ της ομάδας.
*** Στην πραγματικότητα ο Γαλανόπουλος είναι ένα μεγάλος κέρδος για την ΑΕΚ, που της άφησε το δεύτερο πέρασμα του Στέλιου Μανωλά, από τον πάγκο.
*** Σε μια υποθετική περίπτωση που είχε μείνει ο Μανωλάς στην ΑΕΚ, πιστεύω σήμερα ο Γαλανόπουλος θα ήταν βασικός κι αναντικατάστατος. Ήδη από πέρσι. Κι αυτή ήταν και η διοικητική προσδοκία. Αλλά δεν την «περπάτησαν» αυτή την επιλογή οι τρεις προπονητές που ακολούθησαν, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο.
*** Ο Κετσπάγια, δεν τον ξεκίνησε ποτέ βασικό, ενώ πρέπει να πούμε πως και στην προετοιμασία το καλοκαίρι του 2016, πήγε λόγω της επιμονής του Μανωλά.
*** Ο Τιμούρ, που μέχρι και τον Λαμπρόπουλο πήγε να καθιερώσει αμυντικό χαφ, τον Γαλανόπουλο τον έβαλε 23 λεπτά αλλαγή στην Γαλλία με την Σεντ Ετιέν και μετά ούτε δευτερόλεπτο μέχρι να φύγει!
*** Με τον Μοράις πήρε 3 ματς βασικός και 4 σαν αλλαγή. Με τον Χιμένεθ άλλα 8 ματς βασικός από τα 23 του Μανόλο πέρσι στον πάγκο. Κι άλλα 3 αλλαγή.
*** Υπάρχουν τώρα κάποια εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία για τον Γαλανόπουλο, που εμένα μου δείχνουν πως ίσως η κουβέντα για ρίσκο και «προφύλαξη», δεν έχει και τόσο βάση. Τουλάχιστον δεδομένης της σύνθεσης των κεντρικών χαφ που έχεις τώρα.
*** Μετά από το τραγικό ματς του Αϊντάρεβιτς στην Λεωφόρο στα play offs, ο Μανόλο τον βγάζει κι αφήνει τον μικρό μέσα και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η ΑΕΚ κερδίζει και τα δυο ματς και βγαίνει στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
*** Ο Γαλανόπουλος έπαιξε στην πρεμιέρα των play offs στην Τούμπα, η ΑΕΚ κέρδισε. Εκεί τραυματίστηκε κι έχασε το επόμενο με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ έπαιξε με την τριάδα στο κέντρο που είχε κι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ κι έκανε ένα άθλιο επιθετικά παιχνίδι.
*** Γενικά έχει ενδιαφέρον μια σύγκρισή, ειδικά με τον Αϊντάρεβιτς, που συνήθως ο ένας «τρώει» την θέση του άλλου. Και γενικά ο Αϊντάρεβιτς, ίσως... πήρε πολύ χώρο που προοριζόταν την προηγούμενη σεζόν για τον Γαλανόπουλο.
*** Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 11 ματς που ξεκίνησε βασικός ο Γαλανόπουλος, μόνο στα δύο ήταν μαζί στην ενδεκάδα και ο Αϊντάρεβιτς. Και τα δύο στα play offs. ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1 και ΠΑΟ – ΑΕΚ 1-0.
*** Ας αφήσουμε έξω λοιπόν τα δύο αυτά ματς κι ας δούμε αυτά στο πρωτάθλημα που ο ένας ήταν μέσα κι ο άλλος δεν ήταν.
*** Με Γαλανόπουλο στην 11άδα κι όχι Αϊντάρεβιτς, η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα είχε νίκες, ισοπαλίες και ήττες 7-1-1 αντίστοιχα!
*** Με τον Αϊντάρεβιτς μέσα και τον Γαλανόπουλο έξω, είχε 5-5-3.
*** Δηλαδή έναν απολογισμό που ταιριάζει με τη γενικά μέτρια περσινή σεζόν της.
*** Αντίθετα τα νούμερα με Γαλανόπουλο διαφέρουν πολύ προς το καλύτερο, από τον μέσο όρο της ομάδας.
*** Να βάλω και το κύπελλο μέσα; Σύνολο λοιπόν Γαλανόπουλος 9-3-1 και Αϊντάρεβιτς 7-6-3.
*** Έπαιξε σε πιο «εύκολα» ματς ο Γαλανόπουλος; Έχει ξεκινήσει βασικός σε 4 ντέρμπι και ο Αϊντάρεβιτς σε 6. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά.
*** Κι από αυτά τα ματς στα δύο ήταν μαζί. Επιπλέον, σε ποια ματς καταστράφηκε η περσινή σεζόν για την ΑΕΚ; Στα ντέρμπι ή στα πιο εύκολα;
*** Το πιο εντυπωσιακό, είναι πως όπου και να κοιτάξεις στατιστικά «βλέπεις» Γαλανόπουλο.
*** Στα 9 ματς με αυτόν βασικό κι όχι τον Αϊντάρεβιτς, η ΑΕΚ έχει 21-5 γκολ!
*** Σε 13 ματς με τον Σουηδό μέσα και τον νεαρό Έλληνα έξω, ο απολογισμός είναι 19-10.
*** Επίσης ο Γαλανόπουλος ήταν ο κεντρικός χαφ με τις μακράν λιγότερες συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε σχέση με όσους απαρτίζουν την τετράδα.
*** Παρόλα αυτά είχε 3 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο (2 και 1 αντίστοιχα), με τον Σιμόες να έχει 1 στο πρωτάθλημα όπως και ο Αϊντάρεβιτς και τον Γιόχανσον 1 στο κύπελλο.
*** Μια υποσημείωση εδώ. Τα 6 γκολ και στις δύο διοργανώσεις από τα «6-8άρια» σου, είναι τραγικός απολογισμός για ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους.
*** Θέλετε κι άλλο στοιχείο που δείχνει την καλύτερη εικόνα της ΑΕΚ με τον Γαλανόπουλο μέσα; Βασικός και στις 3 μεγαλύτερες σε έκταση νίκες της ομάδας μέσα στη σεζόν.
*** Με Λεβαδειακό 4-0 και 6-0 σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με Βέροια 5-0 στο πρωτάθλημα. Ήταν και στο 3-0 με την Λάρισα στο πρωτάθλημα, αλλά όχι και στο 3-0 με τον ΠΑΟΚ, που ήταν ο Αϊντάρεβιτς.
*** Να πω επίσης γιατί έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του, πως σε τρεις από τις λίγες άνετες νίκες της ΑΕΚ πέρσι στο πρωτάθλημα, με Λάρισα 3-0, με Κέρκυρα 5-0 και στη Λιβαδειά 0-2, βρίσκεις δίδυμο Γιόχανσον – Γαλανόπουλος στα αμυντικά χαφ.
*** Οι αριθμοί λέγεται πως παραπλανούν. Μόνο που εδώ δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για παραπλάνηση. Η παρουσία του Γαλανόπουλου πέρσι στην ενδεκάδα, συνδυάζεται με συντριπτικά περισσότερες νίκες από τον μέσο όρο, όπως και αισθητά περισσότερα γκολ υπέρ και πολύ λιγότερα κατά.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.